Är Ethereum Bitcoin flippande tillbaka?

Optimism. Det har gått länge sedan vi smakade på det men det känns som det är här, och för ethereum är det lite mer optimistiskt än att undra om det kan ta kronan för att bli den nya kungen för kryptobewegningen.

För det skulle det behöva nära en 10x-ökning utan att bitcoin flyttar, men kan eterier ändå börja drömma om att bli flippande?

Detta är kanske det mest imponerande diagrammet i hela kryptoområdet. För vacker och om du levde genom alla dessa upp- och nedgångar kan du antagligen spendera timmar på att titta på det.

Att etens värde i bitcoin 2016 var högre än för närvarande är en lektion om inflationen från Nakamoto själv, eftersom ethereum konsekvent har haft dubbelt så hög inflationsgraden för bitcoin.

Dess häpnadsväckande snabba uppgång våren 2017 är å andra sidan en lektion om den andra delen av ekvationen, efterfrågan och hur snabbt den efterfrågan kan bli viral.

Det du då lätt kan se i diagrammet ovan är hur bitcoin mycket skickligt tog över berättelsen och kallade allt som eth gjorde som bitcoin.

Det var så att „bra för bitcoin“ blev ett meme eftersom alla goda nyheter för eth ledde till att bitcoin ökade i pris.

Förändras emellertid kanske marknaden börjar justera det relativa värdet på de två största kryptorna?

Ethereum Defiance

Bitcoin Trader har sin unika kvalitet på ett hårt fast nummer i sin algoritm som när det gäller pengarnas fråga, gör det till en mycket intressant tillgång.

Det är också en tillgång som ger ett alternativ som folket i Libanon kan intyga i sin kamp för att få tillgång till sina egna pengar från banker.

Ethereum har emellertid också dessa egenskaper, med undantag för den fasta gränsen, men du kan hålla din eth i din egen plånbok, i din ficka, och ingen kan säga att de inte kommer att ge den tillbaka till dig som banker kan säga med insatta pengar.

Sedan på eth finns det också ett helt finansiellt system. Så snarare än att hålla dina pengar i din egen ficka för att de inte ska göra någonting, kan du ge dem till ett smart kontrakt.

Andra som vill använda dina pengar kan sedan låna dem på ett sätt som är 99% garanterat att de betalar tillbaka dem.

Att 1% kommer vi att lämna bara för att det är ett mycket nytt finansiellt system, med det ganska framgångsrikt passerar mars Blackswan i allmänhet, även om det med några relativt små hicka.

Då finns det naturligtvis risken att det smarta kontraktet har ett fel. Så medan du kan vara nästan säker på att låntagaren kommer att betala tillbaka, kan du inte vara för säker på att du fortfarande kommer att vara ägare till tillgångarna som du har deponerat eftersom de kan hackas.

Därför varför mamma och pappa inte använder det ännu, om någonsin. Det är mer banbrytandet av finansiering och allt händer på ethereum.

De nya Flashboys

Det är svårt för närvarande att inte ha lite spänning över potentialen i etherum-ekosystemet att ersätta eller störa något av det traditionella finansiella systemet.

System, inte nödvändigtvis de människor som arbetar där eftersom ganska många av dessa ekonomiska dappar kodas eller föreställs av människor som kommer från det traditionella finansiella systemet.

Denna talangmagnetism är en tydlig indikation på att många tror att de kan utföra gamla tjänster, men på nya och bättre sätt.

Bättre eftersom det bara är råa marknadskrafter som verkar för att säga räntesatsen för att låna tokeniserad bitcoin eller för att låna den eller faktiskt räntenivån för dig att bara hålla den på det smarta kontraktet för att ge likviditet till andra som kan använda den.