Bitcoin Cash To Undergo Hard Fork Tomorrow-Her is Hoe bereidt u zich voor?

De omstreden Bitcoin Cash (BCH) ‚harde vork‘ kan de manier waarop u Bitcoin Cash kunt verhandelen veranderen.

In het kort

  • Bitcoin Cash, de zesde grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, zal morgen een harde vork ondergaan, die in twee afzonderlijke versies versplintert.
  • De harde vorkbeweging blijft zeer omstreden vanwege plannen om een interne 8% „belasting“ op mijnwerkers in te voeren, een beweging die in strijd wordt geacht met het gedecentraliseerde ethos van de bitcoin.
  • Sommige grote bedrijven zoals Coinbase zullen de handel in BCH tijdelijk onderbreken.

Morgen om ongeveer 12.00 uur zal Bitcoin Cash, de op vijf na grootste cryptocentrische valuta met een marktkapitalisatie van $4,7 miljard, zich weer in tweeën splitsen. Dit is wat u moet weten en hoe u zich moet voorbereiden.

Morgen zal Bitcoin Cash een ‚harde vork‘ ondergaan, wat betekent dat de blokketen in twee afzonderlijke versies zal splitsen. Dit gebeurt als er onenigheid is over de richting van de ketting.

Waarom is Bitcoin Cash Forking?

De kern hiervan is een geschil tussen Bitcoin Cash ABC (BCHA) en Bitcoin Cash Node (BCHN), twee grote BCH-cliënten. Bitcoin ABC heeft plannen voorgesteld om een Infrastructure Funding Plan (IFP) te introduceren, en is van plan om dit morgen via een harde vork te implementeren.

IFP zou een mijnbouwbelasting van 8% invoeren. Dat betekent dat 8% van de beloningen die mijnwerkers krijgen voor het verwerken van transacties naar een softwareteam zou gaan dat de blokketen ontwikkelt.

BCHN denkt dat het plan mijnwerkers zal ontmoedigen omdat het hun winst vermindert. Bovendien wordt gevreesd dat het de ontwikkeling van Bitcoin Cash zal centraliseren rond een enkel team.

Daarom is het voorstel van Bitcoin ABC erg onpopulair en veel mensen denken dat de vork van Bitcoin ABC zal falen, omdat een minderheid van de Bitcoin Cash-gebruikers er gebruik van zal maken. Ongeveer 82% van de mijnwerkers gebruikt de BCHN volledige node software. Dit suggereert dat ze tegen de ABC-vork zijn.

Hoe bereidt u zich voor op de harde vork van Bitcoin Cash?

Uitwisselingen variëren in hun voorbereiding op de harde vork. Hier is wat je moet weten over de grote beurzen en de crypto diensten.

Coinbase, een grote cryptocurrency exchange, verwacht dat de BCHN update de dominante vork zal worden. Het zal stortingen en opnames van BCH pauzeren totdat het heeft „vastgesteld dat de upgrade stabiel is,“ tweeted het op 5 november.

BitGo, een prime brokerage die heeft geholpen bij het beheren van vorken in het verleden, denkt dat er een groot verschil is tussen de vorige vorken en deze ene – het ontbreekt aan de steun van de gemeenschap die het nodig heeft om te overleven. „We zullen alle BCH-diensten 12 uur voor de vork sluiten op zondag 15 november 2020, om 12:00 uur UTC,“ zei het in een blogbericht.

Gate.io, een cryptocurrency exchange platform, is minder bezorgd over de overlevingskansen. Het zal de handel van BCH voor het formulier sluiten. Het voorspelt dat de gevorkte munten lang genoeg zullen zijn voor de reguliere handel. „Als we de handel in „Candy“ [de minderheidsmunt] gaan ondersteunen, laten we dat weten door het op onze aankondiging te plaatsen,“ zei Gate.io.

Kraken, een grote cryptocurrency exchange, zal BCHN ondersteunen „ongeacht de uitkomst van de vork,“ en alle BCH munten zullen die update weerspiegelen. Kraken zal de Bitcoin Cash-penningen van klanten namens hen op de vork nemen. „Klanten die volledige controle willen over het resultaat van de vork moeten hun BCH terugtrekken naar een privé-portemonnee,“ adviseerde het.

Kraken zal de ABC-vork alleen ondersteunen als „de hashpower op het ABC-netwerk minstens 10% van de hashpower op het Bitcoin Cash Node-netwerk is“. Kraken adviseert dat klanten de marges voor open spot posities voor de fork sluiten.

Crypto exchange Huobi Global zal de harde vork ondersteunen. Voorafgaand aan de vork zal Huobi alle BCH Exchange handelsparen, handel en stortingen en opnames opschorten. Het raadt handelaren aan om hun posities voor … gisteren te sluiten.

Binance zal BCH stortingen en opnames morgen om 10 uur UTC schorsen. Het zei dat spot trading niet zal worden beïnvloed, maar dat het BCH-leningen zal opschorten tot morgen. Het verwacht dat de BCHN-keten de meest populaire zal worden, maar „behoudt zich het recht voor“ om de behandeling van de harde vork te veranderen als de BCH-vork de meest populaire vork wordt.

Met een vergelijkbare houding zal FTX ook de handel in gevorkte munten mogelijk maken. „[A] snapshot zal worden genomen bij ongeveer 12:00 uur UTC, en eventuele gebruikers met een BCH-saldo op dit moment zal worden gecrediteerd met de equivalente activa op de minderheidsketen,“ FTX zei in een verklaring. „We zullen de situatie nauwlettend volgen en kunnen markten voor de minderheidsketen opnoemen als we vinden dat er voldoende vraag is.“

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash zelf is het resultaat van een harde vork. In augustus 2017 dacht een groep ontwikkelaars dat de Bitcoin-blokketen niet geoptimaliseerd was voor betalingen, omdat de blokgrootte – die het aantal transacties vertegenwoordigt dat in een enkele batch verwerkt kan worden – te klein was, namelijk 1 MB. Een kleine blokgrootte maakt transacties duur en traag te verwerken.

De factie, onder leiding van Roger Ver en Jihan Wu van Bitmain, wilde de blokgrootte vergroten tot 8MB. Dit verlaagt de transactiekosten tot een fractie van een cent (in vergelijking met meerdere dollars voor Bitcoin) en maakt de transacties sneller. In 2018 nam de blokgrootte van Bitcoin Cash toe tot 32MB.

Bitcoin Cash zelf heeft grote harde vorken overleefd. Kort na de oprichting splitste Bitcoin Cash zich op in Bitcoin SV, oftewel „Satoshi’s Visie“. Die harde vork, gedeeltelijk geleid door Craig Wright, de zelfbenoemde (en veel betwiste) maker van Bitcoin, vergrootte de blokgrootte tot 128MB.

Werkten alle vorken? Een beetje. Bitcoin Cash’s transactiekosten zijn een fractie van die van Bitcoin. Maar de prijs ervan is sinds de creatie in een neerwaartse spiraal terechtgekomen; Bitcoin lijkt echter in de lift te zitten.