Crypto-markten storten $ 10 miljard in terwijl Trump de Pandemic Relief Talks beëindigt

Wereldwijde aandelenmarkten en cryptocurrency-markten hebben een scherpe daling doorgemaakt sinds de Amerikaanse president Donald Trump de besprekingen over maatregelen ter verlichting van het Coronavirus beëindigde.

Na een opmerkelijk snel herstel van het virus, dat meer dan 210.000 Amerikaanse levens heeft gekost, beëindigde president Donald Trump abrupt de gesprekken met spreker Nancy Pelosi en democratische leiders over nieuwe economische hulppakketten.

Alle drie de grote Amerikaanse aandelenindexen verloren solide winsten van eerder op de dag en vielen na de aankondiging in een negatief gebied , en crypto-activamarkten volgden dit voorbeeld, wat aangeeft dat ze de afgelopen maanden meer gecorreleerd zijn met aandelen en minder met goud.

$ 10 miljard marktkapitalisatie

De totale marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met ongeveer $ 10 miljard gedaald. De verhuizing bracht de markten terug van $ 335 miljard naar iets minder dan $ 325 miljard.

Volgens de maandelijkse weergave bevinden ze zich echter nog steeds binnen een bereikgebonden handelskanaal en moeten ze nog dalen tot een maandelijks dieptepunt van ongeveer $ 310 miljard.

Bitcoin Evolution leidde de terugtocht zoals gewoonlijk met een scherpe daling van 2% van $ 10.750 naar $ 10.530 in slechts een paar uur tijd. Sindsdien is de koning van de cryptovaluta een beetje hersteld om te handelen tegen $ 10.600.

Verborgen bearish verschillen in een dagelijks tijdsbestek.

100MA diende tot dusver als een behoorlijke ondersteuning. Maar het wordt steeds opnieuw getest. $ BTC $ BTCUSD #bitcoin pic.twitter.com/uBbEMxCeph

Verschillende analisten hebben opgemerkt dat de volatiliteit en handelsvolumes van Bitcoin momenteel extreem laag zijn, wat meestal een voorbode is voor een grotere stap voorwaarts.

Deze kleine dip kan niet worden overwogen, dus op korte termijn lijkt het waarschijnlijker dat een dump terug in vier cijfers zal plaatsvinden.

Elders op cryptomarkten

Zoals gewoonlijk worden de altcoins harder geraakt en zijn ze verantwoordelijk voor het grootste deel van dat verlies aan marktkapitalisatie van de afgelopen dag of zo.

Ethereum is teruggevallen naar het laagste niveau in bijna twee weken in een daling van 5% tot net onder $ 335, voordat het zich marginaal herstelde om het niveau van $ 340 terug te vorderen. Ripple’s XRP heeft een vergelijkbaar bedrag verloren terwijl het terugschuift naar $ 0,245, terwijl Binance Coin is gedaald naar $ 27,40.

Polkadot en Chainlink waren twee van de grootste verliezers van de dag, met een daling van ongeveer 7% per stuk. Alleen EOS is erin geslaagd om de trend in de crypto-top twintig te doorbreken en een winst van 6% te boeken op het nieuws dat Google Cloud zich bij de community voegt om een ​​EOS-producent van netwerkblokken te worden.