Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki voorspelt dat Bitcoin prijs $1.2 Miljoen zal zijn in 5 jaar

Robert Kiyosaki, de bestseller auteur van „Rich Dad Poor Dad,“ heeft voorspeld dat de prijs van bitcoin binnen vijf jaar zal stijgen tot 1,2 miljoen dollar. Kiyosaki onthulde dat hij bitcoin kocht op $9.000, en voegde eraan toe dat hij de cryptocurrency misschien weer koopt „vandaag of morgen, gewoon omdat ik er meer bullish op ben.“

Robert Kiyosaki verwacht dat de prijs van Bitcoin in 5 jaar de $1 miljoen zal overstijgen

Robert Kiyosaki heeft zijn voorspelling gedeeld over hoe hoog hij denkt dat de prijs van bitcoin zou zijn. De schrijver van Rich Dad Poor Dad voorspelde in december vorig jaar nauwkeurig dat de prijs van de cryptocurrency in 2021 de $50.000 zou bereiken.

Rich Dad Poor Dad is een boek uit 1997 dat mede is geschreven door Kiyosaki en Sharon Lechter. Het heeft meer dan zes jaar op de New York Times Best Seller List gestaan. Meer dan 32 miljoen exemplaren van het boek zijn verkocht in meer dan 51 talen in meer dan 109 landen.

Kiyosaki werd vorige week in een interview met Kitco News gevraagd of het te laat is om Bitcoin Era te kopen tegen de huidige prijs van tussen de $50.000 en $60.000. De beroemde auteur merkte op dat „er altijd een instapmoment is,“ en vertelde verder:

„Ik kocht bitcoin op $9.000 en ik dacht dat ik werd opgelicht, maar de reden dat ik het kocht op $9.000 was omdat Covid de wereldeconomie stillegde,“ zei hij, eraan toevoegend dat „Ik wou dat ik het kocht op 10 cent zoals veel mensen deden.“

Hij vervolgde: „Maar nu lijk ik wel een genie,“ gezien de prijs van bitcoin momenteel rond de 60.000 dollar ligt. Hij wees er verder op dat het drukken van geld door de overheid, buitensporige stimuleringsmaatregelen en de devaluatie van de Amerikaanse dollar de aantrekkingskracht van bitcoin en goud bepalen. De schrijver van Rich Dad Poor Dad zei verder:

Ik denk dat het over vijf jaar naar 1,2 miljoen dollar gaat.

Met betrekking tot zijn bullish BTC prijsvoorspelling

Met betrekking tot zijn bullish BTC prijsvoorspelling, werd hem verder gevraagd of hij denkt dat de overheid zal ingrijpen in een of andere vorm. Verschillende opmerkelijke mensen geloven dat de overheid serieuze maatregelen zou kunnen nemen tegen cryptocurrency, waaronder het verbieden van bitcoin, waaronder Bridgewater Associates oprichter Ray Dalio, The Big Short’s Michael Burry, en Ron Paul.

„Ik denk dat ze [de regering] het zullen proberen,“ antwoordde Kiyosaki. „Maar, het probleem is te groot,“ riep hij uit. „Onze pensioenen gaan failliet. Babyboomers hebben geen geld. Ze leggen de economie stil. Ze gaan … nog eens 1,9 biljoen dollar drukken. Dus, het heeft nog nooit gewerkt. Het is de wet van Gresham. Slecht geld verdrijft goed geld. Dus, als iemand als ik bitcoin in handen krijgt, zal ik het nooit uitgeven.“

Hij merkte op dat hij als vastgoedman, net als voormalig president Donald Trump, als hij geld nodig heeft, het zou lenen en het „nepgeld“ zou uitgeven.

Terwijl hij bevestigde dat hij nog steeds voorstander is van bitcoin, gaf Kiyosaki toe: „Ik geef de voorkeur aan goud en zilver omdat bitcoin nog niet getest is.“ Niettemin, ging hij verder met uit te leggen: „Maar ik heb de middelen om de klap op te vangen als het daalt. Maar goud en zilver is het geld van God. Ik weet dat omdat ik de wereld heb rondgereisd op zoek naar dit spul.“ Verduidelijkend dat hij „niet echt religieus“ is, herhaalde de beroemde auteur:

„Ik ben een groot voorstander van goud en zilver omdat het God’s geld is. God heeft het hier neergelegd.“

Kiyosaki onthulde ook dat hij misschien bitcoin koopt „vandaag of morgen, gewoon omdat ik er meer bullish op ben.“ Maar, zo stelde hij: „Ik ben niet bullish op goud over bitcoin. Ik ben gewoon bearish op Biden en zijn communistische bende. Dat is wat ik niet leuk vind. Ik vertrouw de academische elite niet die Bernanke en Yellen heet en nu hebben we Powell. Deze jongens zijn communisten. Ze zullen geld drukken. Het zijn centrale bankiers.“